مزارع و باغات قالهر

۵
(۱)

باغداری در قالهر، اغلب در کنار کشاورزی صورت می‌گیرد و بیشتر کشاورزان بخشی از زمین کشاورزی و اطراف آن را درختان مثمر کاشته‌اند. اما در این میان درختان گردو و بادامی وجود دارند که از قدیم بر سر جوی‌ها و معابر کاشته‌اند و به آنها درختان شریکی گویند که چند خانوار از محصول آن سهم می‌برند.

در قالهر باغداری را نمی‌توان از پیکره کشاورزی به بیرون کشید چرا که این دو با یکدیگر پیوندی دیرینه دارند. مزارع مختلفی نیز در اطراف روستا وجود دارند که در آنها به همان شیوه کشت چند منظوره که در دشت اصلی بکار می‌رود کاشت و برداشت صورت می‌گیرد. آب این مزارع از طریق چاه و چشمه تامین می‌شود و آن را در استخری گِلی که به آن سِلخ یا اِستَل گویند جمع‌آوری و با نظام سنتی تقسیم آب، برای آبیاری زمین‌ها از آن استفاده می‌نمایند.

درختان باغی متنوعی در روستا کاشته می‌شود که از جمله آنها می‌توان به گردو، بادام، سیب، به، گیلاس، زردآلو، آلو، آلوچه، آلبالو، هلو و انگور اشاره کرد.

باغات گل محمدی از قدیم‌الایام در روستا وجود داشته‌اند اما در سال‌های اخیر کاشت آنها رشد چشمگیری داشته است و در خرداد ماه هر سال، حال و هوای دیگری به روستا می‌بخشد.

درختان دیگری هم در روستا و اطراف آن وجود دارند که نسبتا کهن سال می‌نمایند و می‌توان از آنها به عنوان درختان وحشی و خودرو نام برد. زالزالک که اهالی روستا به آن گوچ یا گوج می‌گویند یکی از این درختان جذب کننده است که مزه‌های متفاوت ترش و شیرین دارد. بادام و پسته وحشی هم در اطراف روستا یافت می‌شود که در نوع خود جالب توجه است. تمشک و زرشک وحشی از دیگر اقلام این طبیعت زیبا و دوست داشتنی است که دل‌ها را اسیر خویش می‌کند.

مزارع و باغات قالهر

عکس: زیر چشمه

لطفا امتیاز دهید

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *